sunnuntai 4. elokuuta 2013

raskausviikko 39 poks!

Lauantaina niin kun otsikossa jo näkyykin lähti käyntii rv 39!! Enää siis enintään noin kuukausi ja meidän poika tulee maailmaan, jospa kuitenkin tulisi vähän aikaisemmin niin ei käynnistyksiä tarvittaisi.

Tällä viikolla siis seuraavanlaista meidän nuppusella :

Painoa löytyy jo n. 3200g (meidän poika ei toki ihan noinkaan iso vielä ole)
Sikiön pituus päästä peppuun: 34cm 
Ja koko pituus jo : 48cm

Tämän viikon alussa sikiö on 36 viikkoa vanha. Käden otteet tulevat lujemmiksi ja sikiö reagoi selvemmin valoon ja ääniin. Sen vartalo on pyöreä ja pullea. Suolistossa on nyt kunnon määrä mekoniumia, lapsenpihkaa. Yleensä pää on alaspäin ja usein painunut lantiota vasten. Nyt kohdussa on niin ahdasta, että kädet ja jalat pysyvät tiukasti kiinni vartalossa. Luusto muuttuu kovemmaksi, mutta kaikki kehon luut eivät ole kovia vielä synnytyksessäkään. Pääkallossa on pieniä aukkoja, jotta pää pystyy mukautumaan synnytyskanavaan. Pää voi näyttää hieman oudolta heti synnytyksen jälkeen, mutta se palaa oikeaan muotoonsa nopeasti.

Vähän sitten tämän viikon masusta kuvaa tähän väliin :)


rv 38+0

Viikonloppu tai siis perjantai ja lauantai menikin siellä J:n porukoilla, mitään erikoista ei viikonloppuna tehty kun ihan vaan oltiin katsottiin telkkua ja saunottiin ja semmosta. Ensi viikonloppuna kyllä piisaakin vähän enemmän tekemistä kun minullakin on vihdoinkin ne synttärit, mutta ollaan kuitenkin silti vaan kaksin kotona ja lauantaina ainakin vuokrataan joku leffa ja perjantaina leivotaan ainakin jotain herkkua..ei ehken kakkua kuitenkaa vaikkakin alussa oli mansikkakakku tarkoitus tehdä, mutta liian paljon meille kahdelle olisi syömistä siinä. 

Mukavaa kun tuolla murullakin on loma pitkästä aikaa niin saa kahdestaan olla ja yhdessä tehdä kaikkea, huomenna meidän pitää käydä minun äidin luona, koska minun kummityttönen menee mummolaan muutamaksi päiväksi niin pitäähän sitä käydä moikkaamassa. Tiistainakin meillä on neuvola sitten ja torstaina mennään käymään kaupungissa niin voin ostaa itselleni jotain (pitkästä aikaa, koska enemmän tietysti olen meidän pojalle kaikkea ostanut eikä ole itseen jaksanut niin kovinkaan panostaa, mutta ehkäpä nyt jotain pientä kivaa ostan itsellenikin! ) synttärirahoillani ja varmasti myös pojallekkin jotain :D Ensi viikolla siis taas riittää tekemistä ja ihan hyvä niin en koko aikaa ainakaan jännitä ja mieti sitä, että milloinkohan synnytys mahtaa käynnistyä ja kaikkea muuta.

Unohdin melkein, että eilen me tehtiin J:n kanssa fitnesstukkuun tilaus, koska salitreenaaminenkin alkaa mahdollisimman pian kun saan pojan ulos, koska haluan itseni hyvään kuntoon ja odotan niin superkovasti sitä, että pääsee treenaamaan salilla ja muutenkin urheilemaan!! Miten edes maltan sitten odottaa tarpeeksi kauan ennen kuin voin varmasti hyvillä mielin aloittaa..Itselleni tilasin sieltä 1kg pussin mansikan makuista proteiinijauhetta ja 3kpl proteiinipatukoita plus shakerin se maksoi vähemmän kuin normaalisti, koska meillä yhdessä tuli sen verran hintavampi tilaus ja sitten kaupanpäälle ilmaiseksi sai sellaisen mitan ihan sitä jauhoa varten. En malta odottaa, että se paketti saapuisi ja pääsis jo treenaamaan kunhan tuo poika tulis maailmaan! :)

Siinäpä meidän viikonloppu, mites muiden viikonloppu sujui? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti