tiistai 30. heinäkuuta 2013

synnytystapa-arvio

Nyt se on vihdoinkin kauhean jännäämisen ja odottamisen jälkeen jo takanapäin. Enää ei tarvitse miettiä pelätä ja stressata sitä ollenkaan..huh! Eilen oltiin siis joskus ihan vähän ennen sitä varattua aikaa KYSissä kuopiossa, vaikkakin oli tarkoitus mennä ihan ajoissa, että kerkeisin kunnolla rauhottua ennen vastaanottoa, mutta lähtö vähän venyi. Mua jännitti niiinniiin paljon, että jos kaikki ei ole kunnossa vauvalla tai jos se onkin kasvanut todella isoksi ja minun lantioni olisi sellainen, että sektio olisi ainut vaihtoehto. Päästiin sitten melkein heti ilmottautumisen jälkeen sisälle ja lääkäri ja kätilö oli molemmat ihan mukavia :-) 

Ekaksi multa kyseltiin vaan verenpaineista esim jotka näyttää aika huikeilta mun neuvolakortissa, mutta näytin kotimittaus tuloksia ja sanoi, että oikein hyvät paineet on. Ja muutenkin vaan kyseli, että onko ollu supistuksia tai mitään muita kipuja jne. Sitten vihdoin päästiin katsomaan meidän ihanaa poikaamme! Ja oli taas niin ihanaa nähdä, että siellä se murunen kunnossa on..en vaan malttais odottaa, että sais jo pojan syliin! Silti vaikka liikkeitä tuntuu päivittäin ja paljon ja tiedän, että meidän pieni on kunnossa niin silti se pelko välillä tuli, että entäs jos se ei olisikaan kunnossa. Ja oli piinaavaa välillä odotella kun se monesti vaan mittaili verenvirtausta samoista kohti eikä edes puhunut paljoa mitään, mutta turhaa taas pelkäsin ei ollut mitään häikkää missään kaikki oikein hyvin! Ja saatiinhan me painoarviokin eli 2600g painaisi nytten, minusta kuulostaa aika pienelle, mutta kaikki oli hyvin eikä ollut liian pieni. Joudutaan kyllä vaan 13 päivä elokuussa käymään taas tuolla katsomassa, että pieni on varmasti kasvanut normaalisti.

Tähän sitten neuvolakortti merkinnät..suluissa edelliset.

rv 37+3 ( rv 34+2 )
Painonnousu : ei katottu (750g/viikko)
Turvotus: ei merkintää, mutta ei ole kummemmin ollut ( - )
RR: 127/88 ja 123/85 hieman vielä jännitti
Pissa: ei katsottu (puhdas)
HB: ei katsottu (132)
SF: ei katsottu (31cm)
Lapsivedenmäärä: normaali
Painoarvio: 2600g
Tarjonta: rt (rt)
syke: + (+)
liikkeet: ++ (++)

Tuossapa noita..Huomenna pitää vielä yksi neuvola-aikakin varata tänne ennen tuota seuraavaa sairaalakäyntiä jos nyt saan ne vaan sieltä kiinni. Ja viimeisenä sairaalassa olikin se kauhein osuus tietysti jota myös jännitin eli lantion tsekkaaminen!! Se oli kivuliasta ja en kyllä yhtään tykännyt se sattui kyllä, mutta ei nyt kuitenkaa liikaa ettenkö olisi millään kestänyt. Kaikki lantiossa oli kuitenkin normaalisti ja se oli hyvä kuulla. Alhaalla ei paljon ollut mitään muutoksia tapahtunut, mutta edistystä kuitenkin. Vauvan pää oli alhaalla ja tuntui hyvin, että on laskeutunut kivasti jo sinne ja pehmentynyt paikat ja kanavaa 2cm jäljellä ja kiinni!  Hitaasti, mutta varmasti se synnytys sieltä joskus tulee :D

Sairaalan jälkeen mentiin keskustaan ja noh tietysti Raxiin syömään! Jälkeenpäin ajateltua olisi riittänyt vaikka vaan subway, koska enhän minä syönyt edes kovinkaan paljoa.



ja jälkkäriksi tietysti yksi annos pehmistä!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti