sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

täysiaikainen baby ja viikonloppukuulumiset

Eli meillähän lähti raskausviikko 38 käyntiin lauantaina joten meidän masuasukas on jo täysi-ikäinen vaavi ja ihan valmis!<3 Hurja kun tämä aika on mennyt niin nopeasti! Kohta meidän poikakin saapuu jo maailmaan tai ei siihen siis enää kovin kauaa voi mennä vaikka menisikin yli lasketunajan. Ihanaa kohta olenki jo äiti vaikea uskoa, että musta tulee ÄITI!! Sitten hehkutukset sikseen ja tällä viikolla meidän poika:

Painaa: n.2950g
Ja pituus päästä peppuun on: 33cm
sekä koko pituus: 46cm


Tämän viikon alussa sikiö on 35 viikkoa vanha. Nyt sen kehityksessä tapahtuu lähinnä vain hienosäätöä. Sikiö jatkaa pulskistumistaan ja on pian valmis syntymään. Lasta ei enää pidetä ennenaikaisena, jos se syntyy tämän viikon alun jälkeen.
Viimeiset viikot sikiö kasvaa hitaammin, pojat hieman nopeammin kuin tytöt. Kinakerros on häviämässä, mutta osa siitä jää vauvan iholle ja auttaa synnytyksessä: öljymäinen voidekerros helpottaa sikiön kulkua synnytyskanavan läpi.

Saa nähdä milloin meidän rakas päättää haluta ulos tuolta massusta, taitaa kyllä olla vaan sen verran tyytyväinen eloonsa siellä joten eiköhän se laskettuaika ylity.

Synnytysvalmennushan meillä siis oli lauantaina Kuopiossa ja joo me käytiin siellä ja kyllähän siellä ihan kaikkea kiinnostavaa ja tarpeellista asiaa käytiin läpi, mutta minä olin kyllä jotenkin niin väsynyt koko sen ajan, että haukottelin kamalasti ja nälkäkin pääsi yllättämään joten kuunneltiin vaan kaikki mitä se kätilö kertoi eikä jääty videota synnytyksestä katsomaan kun en tiedä kuinka kauan sekin olisi kestänyt. Kätilö kertoi ensin esim: kivunlievitystavoista ja erisynnytysasennoista ja miten se synnytys yleensä etenee jne( se itsessään kesti jonkun melkein 1,5h ) sitten oli 20min tauko ja samalla me lähdettiin kun minun oli pakko päästä syömään.

Mentiin sitten siis syömään buffaan syömään, koska sen jälkeen piti juuri prismaan päästä ruokaostoksille, että saa bonuksia talteen :DD Ja ihanaa sain J:n äidiltä synttärilahjan ennakkoon (mulla on siis synttärit ensi kuussa)ja saimme uuden mikron!! Ja se todellakin tuli tarpeeseen, koska vanha mikro oli aikas P***A
ja se lämmitti kaikki hirmu epätasaisesti esim jos teki mikroleipiä niin toinen puoli leivästä saattoi kärähtää ja toinen ei ollu edes kunnolla lämmennyt, eipähän tarvitse nyt miettiä miten lämmittää pojalle maitoa mikrossa :)

siinä meidän uusi ihana mikro maksoi 99€ minulle oli halvempikin kyllä kelvannut!
Ainiin ja ennen synnytysvalmennuksessa käyntiähän me käytiin  Matkuksessa vähän shoppailemassa..ostettiin sairaalakassi ja vaatteita pojalle (: Ja vähän kuvia ostoksista..

sukkahousuja kun ei vielä pojalle ole yksiäkään niin pakko oli parit ostaa ja miten pienet töppöset käsiin :3




kulta valitsi ja on muuten aivan ylisöpöt :3!



tämänki kulta valitsi c:

ja nämä kuului samaan ylempien kanssa



Nyt on taas ihania/söpöjä vaatteita pojalle lisää..minä niin tykkään ostella kauheasti beibille vaatteita! On jopa kivempaa kun itselleni shoppailu.Siinäpä "lyhyesti" meidän viikonlopun kuulumiset, paleilen taas huomenna tänne kertomaan mitä meille sanotaan synnytystapa-arviossa, koska se on huomenna voi ei!! Mua jännittää siis aivan kauheasti! Entä jos se on liian iso? Entäs jos se ei ole kasvanut sopivasti?Entä jos mun lantio on liian kapea ja joudutaan tekemään sektio enkä halua sektiota (siihenhän voi kuolla!!)voiei?!! Aina mä stressaan ihan turhaa kaikkea..pääasia, että meidän murunen on kasvanut kunnolla ja sillä on hyvä olla!<33 Huomenna siis kerron vähän minkä kokoinen poika sieltä on tulossa :-)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti