maanantai 9. syyskuuta 2013

synnytyskertomus part 1 !!

Synnytystarina nyt tulee minulla sitten tänne blogiin kahdessa osassa kun muuten oli vähän liiankin pitkä pätkä tekstiä, vaikka tulee tästä ekastakin osasta jo kovin pitkä, mutta kuitenkin kirjoitan ekaksi tänään siitä kun mentiin sairalaan ja huomenna pyrin sitten kirjoittamaan itse synnytyksestä jne.

Aloitan tämän kertomalla aluksi viimeisestä neuvolakäynnistä yhtenä kappaleena ja siitä miksi jouduttiin käynnistykseen pari päivää aiemmin kuin oli tarkoitus.

Ma 26.8 mentiin neuvolaan ja ekana aloitettiin ultrauksella ja siellä se poika oli täysin kunnossa. Seuraavaksi oli aika katsoa pissatesti, paino jne. Kaikki oli muuten kunnossa, mutta proteiinit oli pissassa edelleen plussalla. Neuvolasta soitettiin siksi KYS:n äitipolille ja kysyttiin pitäisikö heti samana päivänä sinne mennä, mutta se kätilö siellä sanoi, että seuraavana aamuna voisi tulla. Siellä sitten katsottaisiin tarkemmin vauvaa ja onko istukka kunnossa ja otettaisiin verikokeita.

Mulle iski siinä vaiheessa hieman paniikki kun alunperin meidän piti vasta torstaina mennä sairaalaan eikä jo tiistaina. Olin kyllä ihan varma etten seuraavana yönä kyllä nuku yhtään, vaikka enhän minä silloin vielä voinut olla edes varma, että käynnistettäisiinkö synnytys tiistaina vaiko ei.

Me J:n kanssa mentiin jo heti maanantaina Kuopioon  yöksi J:n veljen ja sen vaimon luokse, koska aamulla piti jo joskus klo 09:00 olla sairaalalla. Sairaalaan kun päästiin niin mentiin ekana äitipolille kysymään, että minne meidän nyt oikein pitäisi mennä. Sieltä sain jonkun kansion jossa on mun tietoja ja sen kanssa piti synnytyssalille mennä.

Siellä sitten kävin antamassa kansion ja käskivät minun istua odottamaan kätilöä. Kätilö tulikin nopeasti ja alkoi kyselemään miksi tulin aikaisemmin sinne. Selitin sitten proteiinistä pissassa ja kohta pääsinkin antamaan pissanäytteen, että he voisivat katsoa paljonko sitä proteiiniä on jos on. Ja no olihan ne edelleen koholla, mutta ei oikeen osannut sanoa paljonko. Sitten päästiinkin n. 20min käyrille ja minulta samalla otettiin parit verenpaineet. Lapsen käyrät oli kunnossa ja eikä minullakaan ollut verenpaineet koholla.

Käyrien jälkeen kätilö sanoi, että ottaa minulta verikokeet nähdäkseen esim: paljonko ne proteiinit ovat koholla ja maksa-arvoja ja sellaista. Tuloksien saamisessa kuulemma kestäisi joku 1,5h joten lähtiin ulos sairaalasta siksi aikaan.

Takas kun tultiin niin sanoivat ettei tulokset ole ihan vielä tullut. Joten vauva katsottiin ennen sitä..ja sisätutkimus siinä samassa. Tilanne alhaalla oli yhdelle sormelle auki, pehmeä ja 2cm kaulaa jäljellä.

Virtaukset oli kaikki kunnossa ja istukkakin oli kunnossa ja painoarvioksi ultralaite laski pojalle 3800g. Vähän järkytyin, että enhän mä edes voi saada sitä ulos mitenkään, mutta lääkäri sanoi, että tuntuu käteen pienemmältä. Kun siitä huoneesta sitten lähdettiin niin kätilö tuli ja sanoi, että maksa-arvot oli ok, mutta se proteiini oli kahdella plussalla joten joudun jäämään osastolle..ja samana päivänä aloitellaan käynnistystä.

Taas mulla iski kauhea paniikki kun ajattelin, että voi ei sehän voi syntyä jo huomenna ja varmaan syntyykin! Kohta minut ja J sitten ohjattiin osastolle ja sainkin pian nähdä huoneen mihin pääsen.

Huomenna jatkuu..ja saatte sitten lukea osastolla olosta ja siitä kun alkaa tilanne edistymään ja synnytyksestä tietenkin!! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti