keskiviikko 15. tammikuuta 2014

pohdintaa imetyksen lopettamisesta

Miten yksi imetyksen lopetus voi olla niin vaikea asia tai tuntua niin vaikealle. Poika on kohta 5kuukautta ja ajattelin, että voisin pikkuhiljaa ruveta lopettamaan. Ja tiedän, että suositushan on, että imetys jatkuisi aina sinne kuuteen kuukauteen asti. Mulla on vaan jonkun aikaa jo maitoa tullut välillä niin vähäisesti, että ei pojalle riitä, mutta sitten välillä taas enemmän. Kylläisenä poika tuollakin määrällä pysyy, koska saa myös korviketta lisäksi ja vähän syö jo soseitakin. Olen ymmärtänyt, että imetys pitäisi niinkun pikkuhiljaa lopetella..vai olenko väärässä? Ja en minä kyllä ensimmäistäkään rintatulehdusta halua kun niitä voi kai herkästi sitten myös tulla kun mulla ei ole vielä yhtään ollut.

Ongelmana on vain se, että poika ei ihan aina halua juoda korvike maitoa ja siksi on annettava tissiäkin. Kun olen siis yrittänyt noita aamusyöttöjä jättää pois, että saisi korviketta, mutta kun aina ei tosiaankaan kelpaa se niin huonoin tuloksin siis ollaan edetty tässä asiassa. Ja sitten toisena minusta itsestäkin jostain syystä tuntuu niin pahalle lopettaa imetys, vaikka tiedän, että jossain vaiheessa se kuitenkin pitää lopettaa ja minulla ei kauaa tule tuo maito pojalle riittämään. Siis tavallaan haluaisin alkaa lopetella, mutta toisaalta en, koska syntymästä lähtien se poika on siinä tissillä aina ollut ja ihana kun on toisen saanut lähellä pitää ja katsella sitä kun se siinä tyytyväisenä syö eli tuntuu jotenkin vähän haikealta se lopetus. Pitää katsoa miten tässä tekee. Hmm haastavaa..

Miten muut on lopettanut imettämisen..siis minkä ikäinen lapsi oli? Ja mitenkä siis, että vähensittekö pikkuhiljaa vai miten?


2 kommenttia :

  1. Täysimetystä suositellaan jatkettavan 6kk ikäiseksi ja soseiden yms. ohella imetystä suositellaan 1-vuotiaaksi saakka. Että vielä ei tarvitse luopua imetyksestä tai vähentää sitä, myöhemminkin kerkeää. onhan oman äidin maito parasta ravintoa vauvalle, ja imettäessä äiti ja vauva saavat läheisyystankkauksen puolin ja toisin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiedän, että on vauvalle parasta tuo oma maito, mutta jotenkin vaan välillä sitä tuntuu tulevan vähemmän ja joskus taas kyllä sitten enemmän..siis mietin saako poika edes mahaansa täyteen aina :(

      Poista