torstai 27. helmikuuta 2014

6kuukauden neuvola

Eilen en ehtiny neuvolakuulumisia tänne kirjoittelemaan joten ne nyt tulee päivän perästä. Eilen oli siis Joelin 6kk neuvola. Vitsi oikeasti miten nopsaa tuo aika rientää..minun poitsu ei oo enää mikään ihan pieni vaavi enää!! Juurihan se syntyi ja oli vielä niin pieni ja avuton ja äidin ja isin pieni sylivauva(okei on se kyllä vieläkin vähän sylivauva välillä!), mutta joo teen perjantaina ihan oman postauksen meidän Joelista kun perjantaina on siis puolivuotias murunen jo!<3 Eli ei nyt siitä enempää..

Aluks juteltiin neuvolatädin kanssa aika paljon kuulumisia..kyseli just, että miten nukkuu, miten syö ja mitä kaikkea osaa ja sen sellaista. Sitten saatiin kodin turvallisuuteen liittyen jotain lappusia ja sitten nukkumiseen liittyvä vihkonen. Kun siis meidän pallero nukkuu nykyään vähän huonosti yöt ja ei oikein suostu tuolla omassa sängyssään nukkumaan mielellään ja heräilee usein, mutta kun se heräilee kyllä tuossa minun vieressäkin vähän turhan usein. Ja sitten kun kuulemma tuon ikäinen ei enää paljoa yöllä tarviis ruokaa herätä pyytämään ja meidän ukkeli herää kyllä ja sitten aina ei edes taida olla nälkä vaan mun tissit on vähän sille kuin tutti tai jotain..se on niiiiin väsyttävää kyllä välillä. Jospa tilanne kohta muuttuis kuitenkin ja nyt tästä päivästä lähtien kyllä nukutan päivälläkin pojan aina omaan sänkyynsä nukkumaan jospa sitten oppis olemaan yötkin siellä.

Tähän väliin kuitenkin neuvolakortista..

"ihana vauva! Kasvu hyvä. Monipuolisesti jo soseita..3-4 ateriaa päivässä. Syö rintamaitoa ja korviketta lisäksi. Molemmin päin kääntyilee ja navan ympäri pyörii. Kodin turvallisuus asiasta juteltiin"

Päivä: 26.2.2014( 29.1.2014)
Ikä: 6kk (5kk)
Pituus: 69,5cm (67,5cm)
Paino: 7510g (7130g)
Pipo: 44,6cm (43,7cm)

Eli saatiin vaa neuvoa, että ei niin paljoa palveluita pojalle yöllä ja pitää yrittää päivälläkin just sinne omaa sänkyyn, että yölläkin tottuis nukkumaan myös siellä niin saatais itsekin nukkua. Ja kun ei vielä unikoulua tuon ikäiselle ole ja toivon kyllä, että ei tarvitsekaan semmosia, että pärjättäis omin avuin :) Ja seuraava neuvola on sitten huhtikuun lopussa 8kuukauden iässä ja samalla kertaa on ihan eka hammashoitola käynti pojalla!

Onko muiden lapset nukkuneet tuossa iässä hyvin vai onko vielä heräilleet syömään? Kiinnostais kokemuksia kuulla ja onko kuinka äkkiä sitten mennyt ohi se yösyömisen tarve?

2 kommenttia :

  1. Meillä ollaan kolmen kuukauden iästä asti nukuttu 7-9 tuntia putkeen :) oon tosi kiitollinen siitä että meidän poika alkoi niin aikaisin nukkumaan koko yön putkeen ilman heräämistä, koska luulin jo kuukauden heräämisen jälkeen että kuolen univajeeseen...
    Niia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kun meilläkin nukuttais niin hyvin!! no ehkäpä tässä joskus sitten..(:

      Poista