tiistai 27. toukokuuta 2014

Joel 9 kuukautta

Juurihan meidän mini mies saapui maailmaan ja toinen oli ihan pieni vauva, mutta kohta täällä on jo vuoden ikäinen pirpana. Mihin mun vauva on mennyt. Hetki sitten toinen vietti aikaa paljon tissillä ja oli ihanaa kun toinen tuhisi siinä vieressä, hetki sitten näin ekan hymyn ja se oli maailman ihanin asia ja miten toisen hymystä voi tulla niin iloiseksi,..kaikkia uutta on opittu täällä paljon ja ihanaa nähdä miten toinen kasvaa ja oppii aina uutta<3


En ole hetkeen tehnyt taas tälläistä postausta ja viimeksi taisin tehdä kun Joel oli 5 kuukauden ikäinen ja siitäkin on kasvettu paaaljon..

♥ Vaipat on kokoa 4
♥ 8 kuukauden ikäisten ruokia syödään
♥ Suusta löytyy 1 hammas!
♥ Vaatteissa menee koko 74
♥ Konttaaminenkin onnistuu, mutta poika etenee ryömimällä varmaan, koska niin pääsee nopeammin
♥  Tukea vasten noustaan ihan kohta seisomaan (pari kertaa on jo onnistuttu, mutta ei vielä ihan tukevasti vielä seiso..)

Liikkuminen tapahtuu pääasiassa ryömimällä kauhealla vauhdilla, mutta on Joel kyllä hieman kontannutkin, mutta etenee silti ryömien niinkuin aikaisemmin tuossa mainitsin niin ehkä pääsee niin nopeammin. Eihän kaikki edes välttämättä konttaa ollenkaan vaan suoraan sitten rupee kävelemään, mutta saa nähdä miten täällä.

Opittu on paljon kyllä uusia juttuja esim: tuo tukea vasten seisominen on pari kertaa onnistunut, mutta onhan se tosiaan hieman huteraa se seisominen,että saa siinä takana olla ja katsoa ettei kaadu. Vähän aikaa sitten opittiin myös vilkuttamaan ja kun me J:n kanssa esim salille mennään niin poitsu vilkuttaa mummin sylissä. Taputtaminen on jo sitten kauemmin osattu ja pinsettiote sujuu ja osataanhan täällä vaikka mitä, mutta siis uusimpana tullut tuo tukea vasten seisominen.

Täällä syödään niitä 8kuukauden ikäisten ruokia jo vähän, vaikka enimmäkseen on vielä niitä pienempien ruokia kun joissakin 8kk ikäisille tarkoitetuissa soseissa on vielä aika isoja perunan tai porkkanan paloja ja ne pitäis itse kuitenkin pistää pienemmäksi (yhdellä hampaalla ei vielä paljoo pureskella) joten sama on antaa niitä hienojakoisempia ruokia. Ja uusi tuttavuus Joelille on nuo lasten maissinaksut joita sai ekaa kertaa maistella maanantaina ja tykkää niitä kyllä syödä. Ja niin enää juo vaan korvikemaitoa kun minähän lopetin imettämisen silloin kun Joel oli joku 7kk kun ei sitä maitoa enää vaan tullut riittävästi..ja niin yöllä ei enää myöskään syödä.

Nukkuminen on onneksi ihan eri luokkaa kuin silloin vaikkapa kun poika oli sen 5 kuukautta ..silloin sai herätä vähän väliä antamaan tissiä ja nukkui tosi levottomasti poika ja mamma oli kyllä super väsynyt kun yöllä ei juurikaan saanut nukkua. Nykyään poika nukkuu 11 -  9 tuntia yössä ja herää yleensä kerran yössä joskus toki kahdesti, mutta on myös öitä jotka nukutaan yhteen putkeen eikä Joel heräile ollenkaan.  Tämä kesä toki on hieman sotkenut tuota  nukkumista kun on valoisaa niin poika ei joskus meinaa tajuta,että vielä pitäis jatkaa unia ja saattaa hetken valvoa. Herää siis yleensä joskus viiden aikaan aamuyöllä ja otetaan se siihen viereen ja siihen se nukahtaa, mutta omassa sängyssä usein vaan höpöttää ja istuskelee.


Luonteeltaan Joel on kyllä aika pirtsakka ja tosi iloinen tapaus ja koskaan ei ole ollut ns. vaikea tapaus. Hymyilee paljon kaikille tai siis lähinnä tutuille, koska kuitenkin vierastaa joitakin ihmisiä niin,että itku tulee jos liian lähelle sattuu tulemaan. Ja tietty pojalle me molemmat vanhemmat ollaan tärkeimpiä ihmisiä (ja mummokin on aika tärkeä siis tuo J:n äippä) , mutta on tuo meidän mies vähän mammanpoika :D Minä taidan olla se lohduttaja kun itku tulee ja äitin syliin tullaan turvaan ja isi on se  joka aina osaa hauskuttaa ja isi kyllä saa nauramaan aina. Ja joo siis yleensä Joel on iloinen ja tyytyväinen, mutta voitte uskoa,että kyllä osaa näyttää jos ei joku asia miellytä ja jos tahtoaan ei saa läpi :D Se hankalampikin puoli siis löytyy ja temperamenttia löytyy (keneltäköhän lie periny? ) jos ei, vaikka anna johtoja mennä räpeltämään niin kyllä on vihanen poika. Ja ihan siis nytten lähiaikoina on tullut tuo juttu,että näyttää jos ei miellytä, mutta tavallaan ymmärrän, koska kyllä minuakin ärsyttäis jos ois oppinut liikkumaan ja haluais katsella ympärilleen ja mihinkään ei sais sitten mennä jos kiinnostais.

Sellanen 9 kuukauden ikäinen poika meiltä täällä löytyy <3!!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti