tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pienen pieni kiukkupussi

Muistan vielä oikein hyvin meidän pienen ja rauhallisen Joel pojan..joka ei turhista itkeskellyt eikä kiukkuillut. Aina olin niin tyytyväinen meidän "helposta lapsesta". Ajattelin, että mikä helpotus saada niin sanotusti just helppo lapsi, koska voisi olla vaikeakin joka huutaisi ja kiukkuaisi kokoajan. Tiesinhän minä,että jossain välin kuitenkin koittaa uhmaikä ja siinä vaiheessa voi lysti olla kaukana. Ja pitäisi nauttia niin kauan kuin on helppoa..

No en tiedä mikä vaihe tämä nytten on jota on jo hetken aikaa jatkunut. Missä iässä uhmaikä noin yleensä ottaen alkaa? No nytten siis meidän poika on välillä oikeasti riiviö..okei maailman ihanin riiviö ja ei se nyt niin paha ole, mutta pieni tuhmeliini kyllä on kuoriutunut tuosta meidän poitsusta. Poika on kasvanut paljon ja oppinut kauheasti uutta ja koko ajan pitäisi olla joka paikkaa tutkimassa ja varsinkin niitä kaikkia paikkoja ja tavaroita mitkä ei pienelle pojalle kuuluisi. Kaikki tavarat on menossa suuhun maisteltavaksi ja sehän ei tietenkään minille sovi,että kielletään häntä ..maistelemasta hiekkaisia kenkiä, hakkaamasta tv:tä tai tietokonetta, räpeltämästä vessanpönttöä ja yleensä siis kaikesta kieltämisestä melkein suuttuu ja näyttää ettei tykkää. Kuuluko tuollainen kiukku siihen kun oppii kaikkea ja ei saa sitten tutkin vapaasti paikkoja?

Sitten meidän poika myös läpsii ja puree aina joskus jos esim: nostaa pois vaikkapa niitä pistorasioita räpeltämästä kun suuttuu siitä ettei anneta rauhassa touhuta. Tiedän,että meidän poika ei ainut ole joka näin tekee olen nähnyt muitakin lapsia ja vieläkin pahempia, mutta onko siellä kellään samaa tilannetta ollut..ja mietin kun eihän uhmaikäkään vielä tuon ikäisellä taida olla..vai onko sekin yksilöllistä. No mutta jospa nuo läpsimiset ja puremiset jää jossain välin pois kun vaan kieltää ja jospa ne kuuluu vaan tähän kun pitäisi kaikki saada tutkia ja kaikkia tavaroita räpeltää ja ei saa sitten tehdä niin.

PS..en valitettavasti saa lisättyä ainakaan tällähetkellä mitään kuvia, tietokone ei suostu yhteistyöhön ja ei näytä mitään tiedostoja ja olen tässä jonkun aikaa koittanut saada tuon pelittämään..mutta no can do! Jospa tuo häiriö menisi ohi..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti