torstai 26. kesäkuuta 2014

Foorumeiden supermutsit

Joskus tulee luettuna hämillään ja huvittuneena noita foorumi keskusteluita ja siellä kaikki supermutsit jakelee kaikille muille "huonoille mammoille" neuvoja miten lapsia tulisi kasvattaa ja miten se kuinka he itse asiat hoitavat tuntuu olevan aina se yksi ja ainoa oikea vaihtoehto. Minua kukaan ei vielä ole tullut täällä blogin puolella ihme kyllä neuvomaan ( neuvoa aina saa joten se sana on väärä ehkä kuvaamaan ja joskus olen tainnutkin itse pyytää vinkkejä jos joku vähän mietityttää) tai siis moittimaan millä tyylillä hoidan lastani, koska niitäkin ihmisiä on..tai lähinnä anonyymit sellaista taitaa harrastaa. Imetyksestä joskus kyllä tais tulla jotain sen tyylistä kommenttia,että kun imetystä suositellaan kyllä jatkettavaksi siihen ja siihen asti.

Oikeasti ihmetyttää ihmiset joiden pitää olla pätemässä kaikesta ja haukkumassa muiden tapoja hoitaa asiat ihan muutenkin sellaiset ihmiset eikä pelkästään jotkut mammat. Ketä se oikeasti häiritsee jos naapurin Pirkko syöttää sille omalle Petteri pojalle kaupasta ostettuja soseita itsetehtyjen sijaan? Jos Petteri kasvaa ja ei tule mitään vaivoja siitä niin miksi Petterille ei voi antaa kaupan porkkanasosetta. Kyllä minäkin annan pojalleni yleensä vaan kaupan "kuraa" niin kuin joku voisi sanoa,mutta joskus jos jaksaa niin teen kyllä itsekin sosetta Joelille, mutta Joel kasvaa normaalisti ihan niillä kaupankin soseilla ja tykkää niin..missä ongelma?

Jokainen varmaa tietää millainen on supermutsi? Kenties lähipiirissä vaanii ainakin yksi sellainen ja nettihän tai keskustelupalstat on pullollaan supermutseja jakamassa oikeaoppisia kasvatusmetodeja.

Supermutsien mielestä korvikkeet on saatanasta ja he vannovat tietysti imetyksen nimeen ja olet huono äiti jos et imetä lastasi, vaikka kaikillahan maitoa ei vain yksinkertaisesti tule, mutta sekin on oma vika. Mikä on pinnasänky? Lapsenhan kuuluu nukkua vähintäänkin 8 vuotiaaksi asti perhepedissä ettei vaan lapsi tunne oloaan turvattomaksi. Entä mikä on Pampers..hyi kauhea tekö käytätte kertakäyttövaippoja! Kestovaippoja niiden olla pitää se on kuules parempi sille sinun Maija tytölle ja vielä parempi jos heti 1 kuukauden iässä aloitettaisiin suoraan vain se vessahätäviestintä..se olisi parasta se.

Entäs vaatetus ja ulkonäkö. Jos ostat lapsellesi vaatteet kirpparilta olet pihi etkä viitsi käyttää rahaa lapseesi. Jos taas ostat aina vaatteet ja kaiken uutena olet hienostelija joka ylpeilee lapsen uusilla vaatteilla. Jos ostat itsellesi jonkun uuden kivan paidan se on väärin, koska lapsi ennen itseäsi ja jos et joskus shoppaile itsellesi mitään näytät vanhalle spurgu eukolle ja olet häpeäksi kaikille äideille. Meikkaus on väärin, koska olet pinnallinen ja itsekeskeinen eikä myös ilman meikkiä ole hyvä, koska pitäisihän sitä vähän miettiä mille näyttää vaikka onkin juuri eilen synnyttänyt!

Eli mikä siis on hyvä? Kaikki on väärin ja onko vaan olemassa se yksi ja ainoa tapa tehdä asiat oikein? Entäs jos annatte kaikkien elää niinkuin elää ja hoitaa asiat niinkuin itse parhaaksi näkee eikä aina puututa muiden asioihin.. nyt olen puhunut AAMEN!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti