maanantai 30. kesäkuuta 2014

Joel 10 kuukautta

Enää kaksi kuukautta ja täällä saadaan juhlia 1vuotis synttäreitä! Eli siis niinkuin eilen mainitsin blogissa niin lauantaina meidän poitsusta tuli 10kk vanha. Hurja miten nopeasti tuo aika rientää ja meidän pieni muru kasvaa vaan kokoajan ja aina oppii jotain uutta.




Murunen on oppinut tosi paljon kaikkea. Tukea vasten seisominen ja tukea vasten kävely  tuli molemmat tuossa vähän yli 9 kuukauden ikäisenä ja pian lähti kävelemään tukea vasten kun eka oli oppinut seisomaan ja nykyään seisoo tosi hienosti ja osaa hyvin kävellä tuen kanssa. Ja pari kertaa on vähän vahingossa seissyt hetken ilman tukea, mutta se ei vielä kuitenkaan onnistu niin ettei siitä aika nopeasti tipahda pyllylleen takaisin. Ryömiminen on vähentynyt myös tosi paljon ja nyt konttaillaan paljon enemmän.

Sanojakin opetellaan tosi kovasti täällä ja olen joskus aiemmassa postauksessa maininnutkin,että osa onkin jo ihan ymmärrettäviä sanoja. Ja Joel on kyllä kova höpöttämään kaikenlaisia omia juttujaan ja harvoin on hiljaa ja se on kyllä ihanaa,että on tuollainen ihanan iloinen ja pirteä lapsi! Musiikista muru on ruvennut tykkäämään ja rupeaa heilumaan lattialla kun kuuluu jotain musiikkia eli täällä tanssitaan myös. Rytmi on siis pienellä veressä ;)



Täällä nukutaan lähes poikkeuksetta joka yö ihan koko yö omassa pinniksessä. Yön aikana herätään sen kerran tai kaksi yleensä ja yöunet on sellaisia 8 tunnin luokkaa yleensä..joskus kyllä vähän pidempiäkin. Ja yleensä päivällä menee vielä ainakin tällähetkelleä 2-3 päikkärit. Ja yöllä meillä ei enää olla pitkään aikaa syöty, vaikka kyllä muutama yö sitten annoin vähän maitoa kun oli kauan niin kiukkuinen poika eikä mikään meinannut auttaa, mutta muuten ei siis syö Joel enää yöllä.

Ruokailut menee meillä oikein mukavasti ja Joel tykkää kyllä oikeastaan kaikesta mitä annetaan syötäväksi ( tosin ehdottomia lemppareita silti taitaa ne hedelmäsoseet olla), vaikkakin joskus kiukkuisena aina meinaa työntää lusikkaa pois eikä haluaisi syödä oikein mitään, mutta silti suhteellisen hyvin kuitenkin aina onnistuu ruokailu pojan kanssa. Ruokailujen yhteydessä annetaan yleensä vettä ja korviketta menee lähinnä se pari 1- 2 dl ennen unia aina. Ja suustakin löytyy jo 2 hammasta.

Luonteeltaan meidän mini on kyllä yleensä hymyilevän, iloinen poika, mutta kyllä sitä temperamenttiakin löytyy ja osaa kyllä ilmaista jos ei ole tyytyväinen. Ainakin kun joutuu kieltämään ja hakemaan pois jotain kiellettyä tekemästä niin harvoin siinä vaiheessa on iloinen poika. Edelleen Joel on myös vierastavaa tyyppiä ja aina uudet ihmiset on hieman liian jänniä ja tulee itku ja on päästävä joko minun tai J:n syliin turvaan. No toiset lapset vierastaa ja toiset ei. Ja tuttavuuttakin kyllä tekee kun on hieman eka vähän arkaillut ja huomannut,että eihän tässä ole mitään pelättävää :)

Sellainen pieni mies on tuo meidän Joel nyt 10 kuukauden ikäisenä ! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti